”Aceasta este Ambasadoarea noastră”. Stimate domnule Președinte, Vă rugăm să nu semnați Decretul de rechemare a dnei Ambasadoare Stela Stîngaci

Cetățenilor Republicii Moldova din Italia

 

Stimate domnule Președinte Igor Dodon,

 

Conform Constituției (articolul 86, alineatul 2), ”Președintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanții diplomatici ai Republicii Moldova”.

 

Pe 26 decembrie 2018, chiar a doua zi de Crăciun, Guvernul a decis rechemarea dnei Stela Stîngaci din funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Italia. 

 

Un ”cadou” foarte trist pentru noi, DIASPORA din Italia. 

 

De ce? Pentru că Ambasadoarea Stela Stîngaci reprezintă cu multă demnitate Republica Moldova aici, în Italia, are o înaltă pregătire profesională, o cunoaștere excelentă a limbii italiene, o sensibilitate și calități umane deosebite.

 

Pentru că în toți acești ani a fost mereu în mijlocul Comunității, a fost mereu cu oamenii și a muncit pentru ei. Pentru că a deschis uși, a negociat acorduri, a rezolvat problemele cetățenilor. Pentru că ne-a ascultat, ne-a susținut, ne-a ajutat.

 

Toate acestea ne fac să spunem cu mândrie tuturor: ”Aceasta este Ambasadoarea noastră”.

 

Da, noi cunoaștem foarte bine că orice mandat are un început și are un sfârșit. Dar noi cunoaștem la fel de bine că atunci când interesele Țării, ale Comunității o cer, acest mandat POATE fi prelungit.

 

Acum aceste interese o cer mai mult ca oricând. Noi suntem la un pas de încheierea unor Acorduri foarte importante pentru TOȚI MOLDOVENII DIN ITALIA: privind protecția socială și pensiile, privind recunoașterea diplomelor, privind conversia permiselor de conducere de model nou, acorduri de care dna Ambasadoare personal și nemijlocit se ocupă.

 

Noi așteptăm aceste acorduri de zeci de ani. Ele înseamnă pentru noi oportunități de muncă mai bune, garanții sociale și siguranță pentru sutele de mii de moldovence și moldoveni care au îmbătrânit muncind aici, în Italia.

 

De aceea, stimate domnule Președinte, Vă rugăm să nu semnați Decretul de rechemare a dnei Ambasadoare Stela Stîngaci și să-i permiteți să ducă la bun sfârșit activitatea importantă, în interesul nostru, al cetățenilor.

Noi avem dreptul și merităm să fim ascultați. Noi merităm să fim reprezentați de Oameni competenți, pe care îi doare sufletul pentru Comunitate și Țară.

 

Vă mulțumim!

 

Semnat: Cetățenii Republicii Moldova din Italia